Amsterdam The Style Outlets; een stad op palen

Sinds 2000 transformeert SugarCity het terrein van de voormalige suikerfabriek in Halfweg, gelegen tussen Haarlem en Amsterdam, tot een multifunctioneel stedelijk gebied.

Met het verwijderen van een enorme puntloods uit 1980 die door de suikerfabriek werd gebruikt voor het opslaan van pulp, is een nieuwe fase ingezet. Op deze locatie wordt Amsterdam The Style Outlets gebouwd. Amsterdam The Style Outlets is het eerste outletcentrum in de randstad en heeft een bruto huuroppervlakte van 19.000 m2. Het wordt gebouwd op het dak van een tweelaagse parkeergarage. Aan de buitenkant ziet het complex eruit als een industriële stad. De nieuwe stad is, heel Hollands, gebouwd op palen, met het verschil dat de palen hier zichtbaar zijn en letterlijk in het water staan. Ze worden als architectonisch middel ingezet om de gebouwde parkeergarage onder het plan aan het zicht te onttrekken.

Het ontwerp is van Common Affairs (voorheen Soeters van Eldonk architecten), bouwcombinatie De Nijs – UBA v.o.f. is verantwoordelijk voor de bouw van het Outlet Centre.

In opdracht van De Nijs – UBA v.o.f. zullen we rond de bouwvakperiode 2019 starten met het monteren van 4237 m2 vliesgevels en 29 m2 schuifpuien met 17 schuifdeurautomaten.

Naar verwachting zullen we in het 4e kwartaal van 2020 opleveren, waarna het winkelend publiek al snel zijn/haar hart op kan halen in ongeveer 115 winkels.