De Groot & Visser helpt Fier bij realisatie Tweede Veilige Veste in Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel wordt een voormalig kantoorgebouw getransformeerd en geschikt gemaakt voor opvang en behandeling van slachtoffers van geweld in afhankelijkheidsrelaties..

De Veilige Veste van Fier is een vernieuwend concept rond veiligheid en bescherming. Het is een plek waar jonge slachtoffers van geweld een veilig onderkomen kunnen vinden en de hulp en behandeling krijgen die ze nodig hebben, zonder zich te hoeven verstoppen. De eerste Veilige Veste staat in Leeuwarden en de tweede zal begin 2021 haar deuren openen in Capelle.
Duurzaamheid is daarbij in al haar facetten belangrijk: een duurzaam en energiebesparend gebouw, duurzame behandeling en begeleiding die gericht is op de toekomst en duurzame samenwerkingsrelaties.

KAW maakte voor de Veilige Veste in Leeuwarden het ontwerp en doet dat nu ook voor de vestiging in Capelle. De uitvoering geschiedt onder auspiciƫn van Dura Vermeer Bouw Heyma.
In het voorjaar zullen we in opdracht van Dura Vermeer Bouw Heyma starten met het monteren van 229 stuks brons geanodiseerde kozijnen van systeemhuis Kawneer.

We zijn er trots op onze bijdrage te kunnen leveren aan een duurzaam en toekomstbestendig gebouw zodat de bewoners straks op hun beurt kunnen bouwen aan een duurzame toekomst.