Galaxy Tower in Utrecht is het ontbrekende puzzelstukje rondom Jaarbeursplein

Op het Jaarbeursplein, de nieuwe hot-spot in Utrecht, verrijst het ontbrekende puzzelstukje; een luxe vier sterren hotel van Amrâth Hotel met daarboven 317 huurappartementen. Het Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel is de nieuwste ontwikkeling van Amrâth Hotels en is onderdeel van de herontwikkeling van het Utrechtse stationsgebied wat op dit moment de grootste binnenstedelijke herontwikkeling van ons land is.

Het nieuwbouwproject omvat 250 hotelkamers en 317 appartementen.. Onder de toren bevindt zich een tweelaagse parkeerkelder. De Galaxy Tower meet daarmee ruim 53.000 m² en heeft een hoogte van 90 meter (net iets lager dan de 112,32 hoge Domtoren) verdeeld over 30 etages. De hotelkamers zijn gesitueerd op de 3e tot en met de 7e verdieping; de 8e verdieping is de installatielaag voor het hotel en de 317 woningen bevinden zich straks op de 7e tot en met de 30e verdieping In de plint van 3 verdiepingen bevinden zich de algemene ruimten van het hotel en de commerciële ruimten. Het ontwerp is van de hand van het Amsterdamse architectenbureau Tangram Architecten.

In juli is hoofdaannemer Ballast Nedam gestart met de grondwerkzaamheden. In opdracht van Ballast Nedam zullen wij de kozijnen in het RT72 Reflex-systeem van Kawneer plaatsen alsmede de Schüco vliesgevels in het systeem FW60 S. De kozijnen zullen voorgemonteerd worden bij Leebo waarna ze als compleet element in het project worden geplaatst. Grote voordeel van deze montagemethode is een enorme tijdsbesparing.

Naar verwachting wordt het project in 2021 opgeleverd.