Gevel EMA-kantoor wind- en waterdicht

Gevel EMA-kantoor wind- en waterdicht Het bouwtempo van het EMA-kantoor is voor Europese begrippen ongekend. Op 8 maart 2018 kreeg Bouwcombinatie EMA (een samenwerking van Dura Vermeer en Heijmans) de opdracht voor de nieuwbouw. Vanaf mei 2018 is gewerkt aan de fundering. Het werk aan de kern begon op 13 augustus 2018 die per dag 2,30 meter groeide. Vijf weken later werd het hoogste punt bereikt.
Ondertussen gingen andere werkzaamheden aan het gebouw door, maar die waren niet allemaal zichtbaar.
Zo werd er in onze productielijn hard gewerkt aan de elementgevels.

In Nederland worden in navolging van steden als Londen en New York steeds frequenter elementgevels toegepast. Elementgevels bestaan uit volledig en compleet geprefabriceerde gevelelementen die in een hoog tempo aan een gebouw worden gehangen. Naast het zeer hoge bouwtempo en de geconditioneerde omstandigheden waaronder de elementen in onze fabriek geproduceerd worden, is dit type gevel zeer hoogwaardig tot wel 1000 pa (afhankelijk van vorm en afmetingen). Ook de bouwplaats kan veel efficiƫnter worden ingericht doordat hier veel minder arbeid plaatsvindt en er geen steigers noodzakelijk zijn. Daarbij kan de gevel elke esthetische wens van de architect volgen. Kortom: de ideale gevel voor het project EMA.

Nagenoeg alle projectspecifieke technische eisen ten aanzien van thermische isolatie en geluid kunnen met dit gevelsysteem gerealiseerd worden.

Het ontwerp van de gevelelementen begon met een staalconstructie in 3D. De elementen zijn in het model gezet en clashes zijn getackeld waarna het model definitief kon worden gemaakt voor uitvoering. Nadat de productiegegevens zijn gemaakt kon de productie beginnen.

De productie vond plaats op een uitgedachte productielijn waarbij de werkzaamheden op elkaar zijn afgestemd. Ieder station heeft zijn werkzaamheden en controlepunten waardoor de kwaliteit gewaarborgd wordt.

De gevelpanelen zijn met bouwliften naar de verdiepingen getransporteerd en vanaf de verdiepingen via een minikraan van binnenuit aan de gevel gemonteerd

De kantoortoren aan de Zuidas in Amsterdam is 81 meter hoog en telt 1300 werkplekken. Het op maat gemaakte gebouw moet op in november opgeleverd worden.