Gezond daglicht voor medewerkers van Royal FloraHolland door gevels van maximaal glas

Met meer dan 100.000 transacties per dag en meer dan 30.000 verschillende soorten bloemen en planten is Royal FloraHolland de internationale marktplaats en kennispartner die bijdraagt aan het succes van kwekers en kopers. Royal FloraHolland heeft een jaaromzet van 4,65 miljard euro, 4.031 leden en 2.465 kopers. In 2018 zijn 12,1 miljard stuks bloemen en planten verkocht. Royal FloraHolland heeft -naast het digitale platform Floriday- vier fysieke marktplaatsen waar tal van logistieke en andere dienstverleningsactiviteiten verricht worden. Deze fysieke hubs bevinden zich in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde. Royal FloraHolland biedt de mogelijkheid tot digitaal en fysiek veilen door middel van 35 veilingklokken.

Royal FloraHolland bouwt aan een aantrekkelijke, gezonde en veilige werkomgeving. De kantoren in Aalsmeer worden omgebouwd naar kwalitatief hoogwaardige werkplekken, ontmoetingsruimtes én up-to-date voorzieningen. Dit zorgt er voor dat de medewerkers nog efficiënter kunnen samenwerken met leden, kwekers en klanten. Bovendien wordt zo ingespeeld op de dynamische wensen van onze relaties.

Paul de Ruiter Architects is uit een ontwerpcompetitie tussen gerenommeerde (inter)nationale architectenbureaus geselecteerd om het nieuwe iconische én duurzame kantoor vorm te geven. Voor de bestaande kantoren wordt een halfronde transparante kantoorring geplaatst waardoor een gemeenschappelijk atrium ontstaat dat de nieuwbouw en het bestaande kantoor met elkaar verbindt. Het nieuwbouwgedeelte ligt binnen de scope voor BREEAM certificering en heeft een omvang van 5000 m² BVO.

In opdracht van BAM Bouw en Techniek zullen we hier medio 2019 19 m² puien, 877 m² vliesgevels (beiden in het Schüco systeem) en 140 stuks ritsscreens plaatsen. Doordat de gevel van maximaal glas wordt voorzien, kunnen de medewerkers optimaal profiteren van gezond daglicht en genieten van het uitzicht. Zo wordt een moderne, efficiënte gezonde werkomgeving gerealiseerd waar medewerkers met plezier samenwerken aan de verdere ontwikkeling van de krachtigste en efficiëntste wereldwijde (online) marktplaats voor de sierteelt.

Naar verwachting zullen we eind 2019 gereed zijn met de montage van de puien en zonwering.