HAUT – Een nieuw icoon aan de Amstel

Met een hoogte van 73 meter en 21 verdiepingen wordt HAUT het hoogste hybride houten woongebouw van Nederland, en een van de hoogste van de wereld. Team V Architectuur heeft de toren in samenwerking met Arup ontworpen. J.P. van Eesteren is in opdracht van de ontwikkelaar Lingotto met de bouw van HAUT begonnen. De woningen zullen begin 2021 worden opgeleverd.

Niet alleen is HAUT het grootste, unieke, houten woongebouw. Het is ook het eerste woongebouw dat het hoogst haalbare duurzaamheidslabel krijgt: BREEAM Outstanding. Het gebruik van hout – waar het woongebouw zijn naam aan dankt – als voornaamste bouwmateriaal geeft het woongebouw zijn duurzame karakter. Hout kent namelijk een veel lagere CO2-footprint dan beton en staal. Daarnaast krijgt de woontoren energie-opwekkende gevels en triple glas en wordt het bovendien zodanig gerealiseerd dat de toegepaste materialen zoveel mogelijk herbruikbaar zijn.

De locatie is echt Amsterdams, het uitzicht werelds! De 1282 stuks verdiepingshoge ramen die we in opdracht van J.P. van Eesteren begin volgend jaar zullen plaatsen bieden een fenomenaal uitzicht op de Amstel en Amsterdam.
De driehoekige commerciële plint onder het woondeel zullen we voorzien van zo’n 883 m2 vliesgevel.