Helix, een niet te missen eyecatcher langs de A2

Aan de A2 bij Utrecht, pal naast Capgemini, wordt een nieuwe eyecatcher gebouwd; Helix.
Een duurzaam kantoorgouw waarin beweging, ontmoeting en verbinding centraal staan.

AM heeft dit multi-tenant kantoorgebouw van circa 10.000 m2 v.v.o verdeeld over vier kantoorlagen en twee parkeerlagen voor meerdere bedrijven ontwikkeld, die op zoek zijn naar een uitstekend bereikbare locatie in combinatie met een bijzonder architectonische uitstraling. Paul de Ruiter Architects tekende voor het ontwerp.

Kenmerkend voor het gebouw zijn de verhoogde plint, het centrale atrium en een separate patio die dient als beschutte buitenruimte. De spiraalvormige trap in het atrium is het hart van het gebouw en onderstreept het DNA van het ontwerp; beweging en daarmee gezond werken.

Na de zomer zullen we in opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek starten met het monteren van een kleine 1400 m2 AOF-gevels. Wanneer het ontwerp vraagt om een borstwering of als de bouwsnelheid van cruciaal belang is, is de in eigen beheer ontwikkelde AOF-gevel dé gevel bij uitstek. De zeer snelle montage, vormvrijheid en zeer hoge isolatiewaarde maken dit product uniek. De All-in-One Façade garandeert een minimaal materiaalgebruik en heeft een uitstekende luchtdichtheid, waarmee de gevel zeer hoog scoort bij BREEAM-projecten.

De oplevering staat gepland voor eind 2020 waarna de huurders er hun intrek in kunnen nemen.