Hoe ziet duurzaam wonen eruit in de stad van morgen?

Steeds meer mensen wonen in stedelijke gebieden: de vraag naar woonruimte en middelen wordt dan ook steeds dringender. SUM (Symbiotic Urban Movement) is een studententeam van de Technische Universiteit Delft dat meedoet met de Solar Decathlon Europe competitie in Wuppertal in 2022. Het doel van deze wedstrijd is om passende oplossingen te ontwikkelen om de technische, architectonische en sociale uitdagingen aan te pakken waarmee steden geconfronteerd worden.

Het team focust zich op het maken van een plan voor de verduurzaming van portiekflats. Met het oog op de klimaatdoelen zorgt SUM voor vernieuwing door, in plaats van sloop-nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van de woningvoorraad toe te passen. Met focus op modulariteit, circulariteit en duurzaamheid. Dit plan voor de verduurzaming van portiekflats spitst zich toe op een gebouw in de Dreef in Den Haag.

Na de zomer van 2021 wordt in Den Haag het prototype gebouwd en daarna op naar de wedstrijd in Wuppertal in juni 2022.

Trotse hoofdsponsoren van Symbiotic Urban Movement zijn:
De Groot & Visser B.V., Smits Vastgoedzorg, Jan Snel, Jansen by ODS, ABN AMRO, Gemeente Den Haag.

We houden jullie via onze social media op de hoogte over dit innovatieve project.

Deel dit artikel

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

Herontwikkeling voor Brainpark I

Op kantorenpark Brainpark I in Rotterdam wordt op de plek van een bestaand kantoorpand een plan ontwikkeld met ca. 614 woningen. De vliesgevels in de plint en de elementgevel in de woningen die wij zullen plaatsen, zullen zorgen voor een hoge transparantie.

De Groot en Visser
De Groot en Visser