MO*TOWN, de bruisende nieuwe stadswijk in Amsterdam Sloterdijk

De wijk Sloterdijk verandert razendsnel van kantorengebied naar een volwaardige nieuwe stadswijk. Een hippe, bruisende wijk waar mensen wonen, werken, naar school gaan, sporten en recreëren. Het nieuwbouwplan MO*town dat uit 6 bouwprojecten bestaat is een van de 1e pioniersprojecten van deze nieuwe wijk. M.J. de Nijs realiseert hier 3 projecten van – kavel O – met in totaal 160 appartementen.

De 3 projecten zijn door verschillende architecten ontworpen en hebben zo ieder hun eigen identiteit.
Track 6 met 41 woningen is een ontwerp van Urban Echoes, een driehoekig gebouw bestaande uit 6 bouwlagen. De verscheidenheid aan appartementen past bij de verschillende toekomstige bewoners; van dubbelhoge lofts op de begane grond tot kleine studio’s en ruime penthouses.
Het stoere ontwerp van track 8 is van de hand van De Zwarte Hond, een zeer uniek gebouw van 11 bouwlagen dat verloopt naar 3 torens. Hier komen 94 woningen en 1000 m2 aan voorzieningen.
Track 9a bestaat uit 32 huurappartementen.

In opdracht van Bouwbedrijf De Nijs & Zonen BV zullen we track 6 voorzien van 695 m2 aluminium blank geanodiseerde puien en 180 m2 vliesgevel.
In track 8 zullen we 2543 m2 aluminium puien en 695 m2 vliesgevel in de RAL-kleur 7039 plaatsen.
Om in de energie te kunnen voorzien plaatsen we op de Franse balkons van track 8 energieopwekkende PV panelen welke in de puien geïntegreerd worden. Deze leveren in totaal 97200 Wp op welke aan de woningen wordt terug geleverd. Hiermee worden de woningen energieneutraal en leveren daarmee een bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Om het invallende zonlicht buiten te houden en daarmee een aangenaam binnenklimaat te creëren zal “ons zusje” Gevex Professionele zonwering screens in track 6 en track 8 plaatsen.

Deel dit artikel

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

Herontwikkeling voor Brainpark I

Op kantorenpark Brainpark I in Rotterdam wordt op de plek van een bestaand kantoorpand een plan ontwikkeld met ca. 614 woningen. De vliesgevels in de plint en de elementgevel in de woningen die wij zullen plaatsen, zullen zorgen voor een hoge transparantie.

De Groot en Visser
De Groot en Visser