Nieuwe gevels voor trappenhuis Gebouw De Heuvel

Gemeentelijk monument Gebouw De Heuvel aan het Grotekerkplein in Rotterdam is gebouwd in 1959. Het is een echt wederopbouwgebouw, maar vanwege de nabijheid van de Laurenskerk heeft de architect – Kees Hoogeveen – zijn ontwerp niet te brutaal gemaakt. Het rechthoekige gebouw heeft een skelet van gewapend beton en een terugliggende gevel op de begane grond.

Sinds het bouwjaar is de missie van het gebouw een bijdrage te leveren aan het welzijn van de bewoners van Rotterdam. Gebouw De Heuvel, of ook wel De Plek voor Gesprek, biedt huisvesting en faciliteiten aan individuen, groepen en organisaties die de vier ideële doelen van Unesco – vrede en mensenrechten, intercultureel leren, wereldburgerschap en duurzaamheid – nastreven.

Nu, anno 2021, worden de gevels van het trappenhuis vervangen en wordt er een lift geplaatst.
De oorspronkelijke gevels zijn verwijderd en er komt een nieuwe staalconstructie waaraan wij rond de zomer nieuwe brandwerende vliesgevels van systeemhuis Kawneer voorzien van enkele deuren zullen bevestigen. Gebouw De Heuvel is dan weer klaar voor de toekomst.