Overhoeks Amsterdam groeit gestaag door

De nieuwe stadswijk Overhoeks aan de noordzijde van het IJ is volop in beweging. Overhoeks verandert in een trendy stedelijke wijk voor wonen, werken, restaurants, cafés en culturele voorzieningen.
Fase 1 startte in 2005 met de bouw van o.a. het EYE Filmmuseum. In deze fase hebben we o.a. het statige appartementencomplex Statendam voorzien van aluminium kozijnen.
Tijdens fase 2 is onder andere de B*Mine toren gebouwd. Een 75 meter hoge woontoren welke door ons is voorzien van de in eigen huis ontwikkelde HR Façade, hekwerken en sierkolommen. Ook de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is in deze fase door ons voorzien van aluminium gevels.
Op dit moment wordt hard gewerkt aan de montage van 390 kozijnen in het Kawneer-systeem RT72 Reflex en 225 m² vliesgevels in het Schüco FWS50-systeem in appartementengebouwen B2 en B3 in opdracht van Dura Vermeer. De 150 elektrisch bedienbare ritsscreens die we eveneens monteren zorgen dat de warmte van de zon én insecten buiten blijven.

En de volgende mooie opdracht in deze stadswijk ligt alweer voor ons klaar!
In opdracht van Dura Vermeer Bouw Midden West, waarvoor we op dit moment blok B2 en B3 voorzien van kozijnen, vliesgevels en zonwering, zullen we rond de zomer van 2020 starten met het monteren van 2994 m2 kozijnen en 177 m2 vliesgevel in gebouw J en 3376 m2 en 158 m2 vliesgevel in gebouw K. De kozijnen en vliesgevels worden in donkerbrons uitgevoerd wat de woongebouwen een sjieke uitstraling geeft. Beide wooncomplexen worden in opdracht van Amvest gebouwd. De Zwarte Hond is verantwoordelijk voor het ontwerp van blok J, terwijl Powerhouse Company blok K heeft ontworpen.