Revitalisatie MECC Maastricht geeft regio impuls

MECC Maastricht wordt de komende jaren flink uitgebreid en opgeknapt. De parkeerterreinen en de entree aan de noordzijde zijn in 2017-2018 al grondig aangepakt en in 2019 is het de beurt aan het congrescentrum. Het ontwerp is van de hand van het Delftse architectenbureau cepezed, de uitvoering is in handen van Mertens Bouwbedrijf uit het Limburgse Weert.

Het uiterlijk van het gebouw zal met name aan de zuidzijde veranderen door het “inpakken” van het congrescentrum in de nieuwe Expofoyer van staal en glas. Rond de twee auditoria van het 30 jaar oude gebouw zullen we in opdracht van Mertens Bouwbedrijf een brede, glazen schil plaatsen met daarbinnen horeca, vergaderzalen en werkruimtes. Het MECC-gebouw wordt daarmee van een enorm gesloten gebouw ineens een zeer transparant gebouw. Bijzonder aan de nieuwe, grotendeels glazen schil is dat de smalle gesloten gevelstroken constructief zijn en afgewerkt worden met LED-verlichte, translucente glaspanelen.

De maximumcapaciteit van het congrescentrum stijgt met deze herontwikkeling van 3.500 naar 5.000. De renovatie van een van de congreshal blijft beperkt tot een esthetische upgrade.

Verwacht wordt dat het nieuwe MECC begin 2021 in gebruik zal worden genomen.