Van kantoorgebouw naar woongebouw

Op het voormalige Philips Business Park Vredeoord in Eindhoven wordt voor eigenaar Holland Immo Group een oud Philips-kantoor van ruim 13.000 vierkante meter getransformeerd naar woongebouw met 166 huurappartementen.

Uitgangspunt bij de herbestemming is het creëren van een prettig woonmilieu met behoud van de karakteristieke architectuur van het kantoorgebouw. De bestaande bebouwing is in 2003 opgeleverd naar ontwerp van het Utrechtse architectenbureau JHK. Het concept dat in die tijd is uitgevoerd draait rondom een binnenhof bekleed met warm natuursteen en een strakke zakelijke gevel aan de buitenkant. Het carré is opgeknipt in 4 bouwmassa’s die verbonden zijn door transparante loopbruggen. Deze opzet wordt in het nieuwe ontwerp van Pauwert Architectuur gerespecteerd; het zandkleurige natuursteen, glas en de grijze aluminium kozijnen blijven de belangrijkste gevelmaterialen.

Het gebouw wordt voorzien van balkons die passen binnen de bestaande lijnen van de gevels en de dikte van de gevelbanden overnemen. In opdracht van hoofdaannemer Ten Brinke Zuid zullen we in januari 2021 starten met het aanpassen van 4.423 m2 bestaande puiengevel en 164 m2 vliesgevel.

Naar verwachting zullen we de nieuwe gevels eind 2021 op kunnen leveren, waarna de eerste bewoners snel hun intrek in hun nieuwe appartement zullen kunnen nemen.

Deel dit artikel

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

Herontwikkeling voor Brainpark I

Op kantorenpark Brainpark I in Rotterdam wordt op de plek van een bestaand kantoorpand een plan ontwikkeld met ca. 614 woningen. De vliesgevels in de plint en de elementgevel in de woningen die wij zullen plaatsen, zullen zorgen voor een hoge transparantie.

De Groot en Visser
De Groot en Visser