Alliander

Project: Transformatie Liander
Plaats: Duiven
Architect: Architectenbureau Rau
Aannemer: Boele & van Eesteren
Opdrachtgever: Alliander
Product: Gevels
Jaar van realisatie: 2015

Het nieuwe complex van Liander heeft een uitbreiding gekregen in de vorm van een ‘klimaatkas’. Deze uitbreiding verbindt de vijf bestaande panden en overkapt ze met een zwevend dak. De ruimte onder het dak is afgesloten met glazen vliesgevels. Deze zijn op een geavanceerde manier verbonden zodat zij de bewegingen van het dak kunnen opvangen. Zo’n constructie is niet gebruikelijk, daarom hebben wij hiervoor nieuwe details ontwikkeld.

Het zwevende dak heeft een grote overstek die de gevel grotendeels beschermt tegen de zon. De overige delen zijn door ons voorzien van zonwering.
Het energieverbruik wordt gereduceerd en het comfort van de werkomgeving neemt toe.

Gerelateerde projecten

Up:Town Rotterdam

Plaats: Rotterdam

The Wall Eindhoven

Plaats: Eindhoven

Stationslocatie blok 4 Alphen a/d Rijn

Plaats: Alphen aan den Rijn

MBO Westland Naaldwijk

Plaats: Naaldwijk

Royal Cosun Dinteloord

Plaats: Dinteloord (Stampersgat)

Hoofdkantoor Dekker Hout Den Haag

Plaats: Den Haag

Sportcampus Zuiderpark Den Haag

Plaats: Den Haag

Stadhuis Woerden

Plaats: Woerden

Maris College Houtrust

Plaats: Den Haag