De Knoop & The Green House

Project: Herontwikkeling De Knoop / Nieuwbouw Circulair Paviljoen The Green House
Plaats: Utrecht
Architect: Architectenbureau cepezed
Aannemer: Consortium R-Creators
Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
Product: HR Façade
Jaar van realisatie: 2017-2018
Fotografie: Beeld14 / Floor de Groot

Vlak naast Utrecht CS heeft een unieke duurzame transformatie plaats gevonden: ‘Rijkskantoor de Knoop’. Dit gebouw is gerenoveerd én uitgebreid met een circulair paviljoen.
In opdracht van R-Creators heeft De Groot & Visser Rijkskantoor De Knoop reeds voorzien van een geheel nieuwe gebouwschil en heeft nu ook het paviljoen van een volledig nieuwe HR gevel voorzien. Het bijzondere van de 2e huid gevel is het hergebruik van de oude glasplaten van de oude gevel van De Knoop Kazerne. Daarnaast is de gevel zó ontworpen dat het voor de duur van 15 jaar kan blijven staan en daarna kan worden verplaatst en elders volledig (of in delen) kan worden hergebruikt.

Gerelateerde projecten

The Wall Eindhoven

Plaats: Eindhoven

Stationslocatie blok 4 Alphen a/d Rijn

Plaats: Alphen aan den Rijn

MBO Westland Naaldwijk

Plaats: Naaldwijk

Royal Cosun Dinteloord

Plaats: Dinteloord (Stampersgat)

Hoofdkantoor Dekker Hout Den Haag

Plaats: Den Haag

Sportcampus Zuiderpark Den Haag

Plaats: Den Haag

Stadhuis Woerden

Plaats: Woerden

Maris College Houtrust

Plaats: Den Haag

Prinses Maxima Centrum

Plaats: Utrecht