Erasmus MC

Project: Nieuwbouw Erasmus MC
Plaats: Rotterdam
Architect: EGM Architecten
Aannemer: BAM Bouw en Techniek – Ballast Nedam
Opdrachtgever: Erasmus MC
Product: Ramen, buitenjaloezieën
Jaar van realisatie: 2012 – 2017

In 2009 is een start gemaakt met de realisatie van een 185.000 m² uitbreiding van het ziekenhuis. Om te zorgen dat het nieuwe ziekenhuis niet te massief oogt, is in het ontwerp voor de gevels gebruik gemaakt van hoogteverschillen en zogeheten verticale parcellering. Per gebouwdeel zijn andere kozijnafmetingen toegepast, bijvoorbeeld verticale ramen in de kantoor- en laboratoriumtoren en horizontale ramen in de middelhoge ziekenhuisgebouwen. Op die manier heeft de bebouwing het aangezicht van de nevenstaande losse gebouwen, maar vormt wel één geheel.

Door de toepassing van buitenjaloezieën, ontstaat een prettig binnenklimaat waardoor de patiënten het gehele jaar in een prettig klimaat aan hun herstel kunnen werken.

Gerelateerde projecten

Up:Town Rotterdam

Plaats: Rotterdam

The Wall Eindhoven

Plaats: Eindhoven

Stationslocatie blok 4 Alphen a/d Rijn

Plaats: Alphen aan den Rijn

MBO Westland Naaldwijk

Plaats: Naaldwijk

Royal Cosun Dinteloord

Plaats: Dinteloord (Stampersgat)

Hoofdkantoor Dekker Hout Den Haag

Plaats: Den Haag

Sportcampus Zuiderpark Den Haag

Plaats: Den Haag

Stadhuis Woerden

Plaats: Woerden

Maris College Houtrust

Plaats: Den Haag