Hoog Stratum Eindhoven

Project: Hoog Stratum
Plaats: Eindhoven
Architect: SATIJNplus Architecten
Aannemer: Huybregts Relou
Opdrachtgever: CRA Vastgoed
Product: Schüco kozijnen en schuifpuien, ritsscreens
Jaar van realisatie: 2020

Aan de Stratumsedijk in Eindhoven is het voormalig sportfondsenbad uit 1935 herontwikkeld tot 36 appartementen. De jaren ’30 architectuur is verwerkt in het nieuwbouwproject en geeft het monumentale gebouw haar oorspronkelijke karakter terug. De bestaande gevels uit de jaren ’30 zijn herbouwd met dezelfde gevelindeling. De appartementen zijn door ons voorzien van Schüco kozijnen en schuifpuien. Om het invallende zonlicht buiten te houden, zijn er door Gevex tevens ritsscreens 100 in RAL 7023 met een effen brons sergédoek geplaatst. Om de schuifdeur op het balkon te kunnen gebruiken zonder eerst de zonwering omhoog te sturen is er een hulpconstructie van aluminium T-profielen in kleur aangebracht waarop de Ritsscreens zijn gemonteerd.

Gerelateerde projecten

Kringloopwinkel Gorinchem

Plaats: Gorinchem

Hoog Stratum Eindhoven

Plaats: Eindhoven

Nautilus Capelle aan den IJssel

Plaats: Capelle aan den IJssel

The Wall Eindhoven

Plaats: Eindhoven

Zwembad Hart van Zuid

Plaats: Rotterdam

De Knoop & The Green House

Plaats: Utrecht

Grootlab

Plaats: Amsterdam

Kleefse Waard

Plaats: Arnhem

nieuwAmsterdam

Plaats: Amsterdam