Kleefse Waard

Project: Transformatie Kleefse Waard
Plaats: Arnhem
Aannemer: Karbouw
Opdrachtgever: Schipper Bosch
Product: Gevels
Jaar van realisatie: 2014

De cultuurhistorisch waardevolle gebouwen op bedrijventerrein Kleefse Waard zijn gerestaureerd en aangepast aan de eisen van de huidige tijd, met behoud van het historische karakter. Voor gebouw LB leverden we zowel de binnen- als de buitengevel.
Bijzonder zijn de in de panelen geïntegreerde ventilatieroosters, waardoor de ventilatie optimaal is.
Koude ventilatielucht van buiten wordt door onderdruk door de roosters in de buitenpui naar binnen getrokken. Deze wordt voorverwarmd door betonkernactivering in de vloer en via de luiken in de binnenpui naar binnen gezogen.
Door thermische trek die de schoorsteen krijgt als de zon erop schijnt, ontstaat er automatische afzuiging waardoor er mechanische ventilatie in de kantoorruimten wordt gecreëerd.

Gerelateerde projecten

Maris College Houtrust

Plaats: Den Haag

Prinses Maxima Centrum

Plaats: Utrecht

Zwembad Hart van Zuid

Plaats: Rotterdam

Bezuidenhoutseweg 30 (B30)

Plaats: Den Haag

Genmab

Plaats: Utrecht

De Rode Olifant

Plaats: Den Haag

De Knoop & The Green House

Plaats: Utrecht

Skydive Utrecht

Plaats: Utrecht

Paviljoen Circl, ABN Amro

Plaats: Amsterdam