Transformatie

De ultieme vorm van duurzaamheid is bestaande gebouwen een zo lang mogelijk leven geven. Dat kan met transformatie. Het is dé manier om het rendement van een gebouw te verhogen. Vaak betekenen relatief kleine ingrepen al een enorme stap vooruit in uitstraling, comfort en energieprestatie. En grotere ingrepen hoeven niet onder te doen voor nieuwbouw.

Letterlijk zo goed als nieuw

De transformatie van een bestaand gebouw kost gemiddeld een derde minder dan nieuwbouw. Regelmatig worden wij betrokken bij transformaties waarbij de complete schil van het gebouw wordt gestript en het eindresultaat de vergelijking met nieuwbouw op alle punten doorstaat. In deze situatie leveren wij de specifieke kennis die hierbij komt kijken: hoe sluit je aan op bestaande vloeren, hoe realiseer je brandwerende afdichtingen, hoe bereik je nieuwe eisen omtrent geluidswerendheid (bijvoorbeeld wanneer een kantoor wordt getransformeerd naar woningen).

Renovaties

Daarnaast verrichten wij, in eigen beheer, ook renovaties. Dat doen we bijvoorbeeld voor investeerders en woningcorporaties die meer rendement uit hun gebouw willen halen. Wij nemen hen mee in alle fasen van het renovatieproces. Zelfs het verzorgen van de bouwaanvraagstukken of het plaatsen van een proefpui kan hier onderdeel van zijn. Onze uitgekiende, niet-storende werkwijze, maakt het in de meeste gevallen mogelijk dat het gebouw tijdens de operatie gewoon in gebruik kan blijven. Zelfs als het gebouw is opgeleverd, staan wij nog steeds voor onze klanten klaar: met een snelle 24/7-service.